fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada obezbijedila milion EUR više za Plav

Vlada obezbijedila milion EUR više za Plav

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je obezbijedila milion EUR više iz državnog budžeta za Opštinu Plav za ovu godinu, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa lokalnim rukovodstvom.

“Došao sam u Plav da bismo mijenjali stvari na bolje i da bi Plavljani osjetili benefite Vladine politike regionalnog razvoja”, kazao je Marković.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio na važnost stabilizacije lokalnih javnih finansija i ukazao na izdašnu podrsku Vlade kroz direktnu budžetsku podršku i investicije iz kapitalnog budžeta, koji je najveći od obnove nezavisnosti Crne Gore.

On je poručio da sjever može očekivati značajne benefite i od programa ekonomskog državljanstva od kojeg će sredstva biti korišćena za izgradnju infrastrukture u opštinama na sjeveru.

Na sastanku je saopšteno da su u toku brojni infrastrukturni projekti vrijedni preko 1,5 miliona EUR.

Zajednički je konstatovan značaj revitalizacije i zaštite Plavskog jezera bez kojeg se Plav ne može razvijati i iskoristiti svoje potencijale.

Predsjednik Opštine Plav, Mirsad Barjaktarević, pozitivno je ocijenio ukupni doprinos Markovića razvoju sjevera.

“Vi ste prijatelj svih nas u lokalnim samoupravama i borac za razvoj sjevera”, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Plav, Šefket Jevrić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije