fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlade regiona moraju brže otklanjati prepreke privrednicima

Vlade regiona moraju brže otklanjati prepreke privrednicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlade regiona, u cilju uspostavljanja zajedničkog tržišta, jedne drugima više ne smiju postavlјati nove prepreke, već posvećeno i zajedno otklanjati postojeće, kako bi privrednici što prije osjetili konkretne koristi od regionalne saradnje, ocijenio je predsjednik Privredne komore Srbije (PKS), Marko Čadež.

On je u intervjuu agenciji Mina-business kazao da bi jedino tako zajedno region učinili bolјim za poslovanje domaćih kompanija i atraktivnijim u očima međunarodne poslovne zajednice.

„Utoliko prije, što nas u tome, realno, ništa ne sprječava“, poručio je Čadež koji je i predsjednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke.

On smatra da je pred regionom veliki posao.

„Ono od čega se mora krenuti jeste uklanjanje međusobnih barijera u svakodnevnom poslovanju. Privrednici prije svega očekuju brža rješenja za njihove probleme, kako ne bi i dalјe plaćali, i novcem i izgublјenim vremenom, ceh zbog neusaglašenih procedura i dokumenata, propisa i praksi, slobodnih tumačenja carinika i inspektora, preko noći izmišlјenih novih pravila, kao i neusklađenih radnih vremena graničnih službi“, poručio je Čadež.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije