fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVuksanović Stanković traži otvaranje pitanja o aerodromima u parlamentu

Vuksanović Stanković traži otvaranje pitanja o aerodromima u parlamentu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković, tražila je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, hitno otvaranje pitanja Aerodroma Crne Gore u parlamentu, imajući u vidu da su planovi za davanje aerodroma u dugoročni zakup u završnoj fazi.

Ona je, u pismu upućenom Brajoviću, navela da ta činjenica svim odgovornim političkim subjektima, kao i široj javnosti, nameće obavezu da kroz adekvatnu institucionalnu reakciju odgovori na već pripremljeni scenario u kojem će se država suštinski odreći kontrole nad svojim aerodromima.

“Poznat vam je stav SDP-a kada je u pitanju status Aerodroma Crne Gore. Naše rezolutno zalaganje je da to kapitalno dobro, koje pripada svim građanima, mora ostati u državnom vlasništvu, tako da država i njeni građani ostvaruju koristi od ogromnog profita koji donosi ta kompanija“, kazala je Vukasnović Stanković.

Ona je dodala da je zahvaljujući čvrstom i principijelnom stavu SDP-a, u više navrata, osujećena namjera da Aerodromi Crne Gore budu dati na koncesiju nekom privatnom investitoru.

Vuksanović Stanković smatra da je neprimjereno da crnogorski parlament ćuti o pokušaju otuđenja jednog od ključnih resursa građana Crne Gore. Ona je kazala i da je pitanje budućnosti crnogorskih aerodroma tema koja zaslužuje otvaranje parlamentarnog dijaloga, a da bi Skupština, kao najviši zakonodavni organ, trebalo da usvoji odgovarajuće odluke u ime građana i tako spriječi otuđenje tog važnog resursa.

“Ukoliko je stav partije na čijem ste čelu oko budućnosti crnogorskih aerodroma onakav kakav se predstavlja u javnosti, a imajući u vidu stavove većine poslanika na ovu temu, lako je zaključiti da je većina predstavnika građana Crne Gore na stanovištu da predloženi koncesioni koncept nema podršku većine građana i njihovih predstavnika” navodi u pismu Vuksanović Stanković.

Ona je pozvala Brajovića da kao prvi čovjek Skupštine inicira sastanak predstavnika poslaničkih klubova i omogući da se dijalog o budućnosti Aerodroma Crne Gore hitno otvori u parlamentu.

“Na vama je velika odgovornost i očekujemo vaš odgovor i predlog za otvaranje dijaloga o tom pitanju u kratkom roku. Mi u SDP-u ćemo, kao i u sličnim situacijama, znati kako da odgovorimo na još jedan pokušaj ugrožavanja interesa građana”, navodi se u pismu Vuksanović Stanković.

Najčitanije