fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa najinovativnije ideje 30 hiljada EUR

Za najinovativnije ideje 30 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – M:tel digitalna fabrika organizuje Startup akademiju koja je namijenjena ljudima čije ideje mogu biti pretočene u konkretan biznis, odnosno za startupove u najranijoj fazi razvoja, za šta je obezbijedila 30 hiljada EUR.

„Prijave za Startup akademiju, trajaće do kraja novembra a svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem online prijave na web stranici M:tel digitalne fabrike digitalnafabrika.mtel.me“, navodi se u saopštenju.

Nakon završetka konkursa svaka prijava će, kako se dodaje, biti detaljno analizirana, nakon čega će se obaviti razgovor sa svim prijavljenim pojedinačno.

Posljednji korak, pred početak Startup akademije biće selekcija učesnika, a zavisno od broja prijava očekujemo da Startup akademija počne najkasnije do 15. decembra.

„Učešće na Startup akademiji je potpuno besplatno i time smo htjeli da pružimo svima priliku da pohađaju akademiju M:tel digitalne fabrike, i da od svoje ideje naprave uspješan biznis“, rekli su iz M:tel digitalne fabrike.

Za inovativne i najbolje ideje kompanija M:tel obezbijedila je početnu investiciju od 30 hiljada EUR. Startup akademija trajaće tri mjeseca i kroz nju polaznici će biti u mogućnosti da nauče sve o svijetu startupova i preduzetništva.

„Radionice, info sesije, mentorstva, prezentacija, vježbe sa stručnjacima iz oblasti preduzetništva u regionu biće održavani svake nedjelje.

Kreatori startupova će, zajedno sa predavačima, korak po korak raditi na unapređenju svoj ideje, naučiće kako da je konkretizuju, kako da je prezentuju i na kraju kako da je predstave investitoru. Imali smo obzira i na činjenicu da ljudi koji razvijaju startupove, u većini slučajeva, imaju stalne poslove pa će shodno tome biti održavane i radionice“, navodi se u saopštenju.

Na samom početku biće urađena analiza svake ideje, pretpostavke od kojih polaznici kreću a biće definisani njihovi poslovni ciljevi i na koji način ih postići.

„Predavači i mentori sa iskustvom će vam biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i konsultacije online, a između ostalog, zadatak im je i da povežu polaznike sa ekspertima koji su im potrebni u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja“, dodaje se u saopštenju.

Kompanija M:tel krenula je sa projektom Startup akademije prošle godine u oktobru prvi put, jer želi da pokaže da Crna Gora može da iznjedri aplikaciju koja može da parira svjetskim poznatim aplikacijama.

„Za drugu Startup akademiju očekuje se veliki broj prijava i dobrih i inovativnih rješenja jer je očigledno da su građani Crne Gore svakog dana više okrenuti digitalizaciji kao novoj budućnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...