fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa rehabilitaciju dionice puta Rožaje – Špiljani skoro 20 miliona

Za rehabilitaciju dionice puta Rožaje – Špiljani skoro 20 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag potpisali su ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta M–2, Rožaje – Špiljani, vrijedan 19,19 miliona EUR.

“Ugovor, čija je vrijednost 19,19 miliona EUR, zaključen je u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, a rok završetka radova je 24 mjeseca”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Direktor Uprave za saobraćaj, Savo Parača, kazao je da će se radovi finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

„U Upravi za saobraćaj smo zadovoljni, jer smo dobili jednu dobru i provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom“, naveo je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 miliona EUR za pružanje usluga nadzora izvođenja radova na rekonstrukciji dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke (EIB) i EBRD.

Parača je kazao da je u toku pregovora sa EBRD-om i EIB-om imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu