fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa snaženje infrastrukture na sjeveru 3,8 miliona

Za snaženje infrastrukture na sjeveru 3,8 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je za snaženje infrastrukture na sjeveru izdvojila oko 3,8 miliona EUR, u šta je uključena rekonstrukcija puta Plav – Vojno selo – Gusinje i Ribarske ulice.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je Uprava javnih radova ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona EUR, a radove će izvoditi preduzeće Putevi Bar.

Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja Puteva Bar u posao.

“Na ovom putu, u dužini od 1,2 kilometra, u toku je prva faza sanacije, za koju je opredijeljeno 850 hiljada EUR. Zajedno sa završnom fazom, modernizacijom će biti obuhvaćeno oko deset kilometara tog puta.

Takođe, barsko preduzeće će u Plavu uskoro početi i rekonstrukciju Ribarske ulice, za koju će iz kapitalnog budžeta biti izdvojeno 300 hiljada EUR, a predviđeni rok završetka radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Na osnovu ugovora sa podgoričkom Asfalt beton gradnjom, radovi će biti nastavljeni u rožajskom naselju Bukovica, gdje predstoji druga faza izgradnje sportsko-rekreativnog igrališta. Investicija iznosi blizu 34 hiljade EUR, a rok za završetak posla je 30 dana od uvođenja izvođača u posao”, precizira se u saopštenju.

Asfalt beton gradnji je dodijeljeno i asfaltiranje puta u petnjičkom naselju Godočelje, u vrijednosti od 25 hiljada EUR i rokom od 25 dana od uvođenja u posao.

“Vlada kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...