fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZadovoljni trendom smanjenja poreskog duga

Zadovoljni trendom smanjenja poreskog duga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) je za nepune dvije godine naplatila 50 miliona EUR, shodno Zakonu o reprogamu poreskog duga, saopštili su iz te institucije i dodali da su zadovoljni trendom smanjenja poreskog duga.

Direktor PU, Miomir M. Mugoša, na okruglom stolu Javne finansije između dostupnosti i tajni, koji je organizovalo Društvo profesionalnih novinara (DPNCG), ocijenio je da je porasla svijest poreskih obveznika i lokalnih samouprava da se poreske obaveze moraju plaćati.

On je kazao je da su u toj instituciji zadovoljni trendom smanjenja poreskog duga, prenosi PR centar.

„Jednako kao što možemo da kažemo da smo zadovoljni smanjenjem poreskog duga, možemo da kažemo da smo kroz izradu Plana vrlo posvećeno napravili analizu poreskog duga i od nekoliko mjera, koje daju efekte, izvojili smo reprogram“, naveo je Mugoša.

On je istakao da je PU naplatila 50 miliona EUR za nepune dvije godine i dodao da očekuje da u naredne dvije i po godine reprogama, taj iznos bude veći od 100 miliona EUR.

Mugoša je kazao da je vrlo značajno što je u prethodnom periodu povećan stepen poreske discipline i dodao da je porasla svijest poreskih obveznika i lokalnih samouprava da se poreske obaveze moraju plaćati.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije