fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZainteresovani za ulaganja u revitalizaciju infrastrukture

Zainteresovani za ulaganja u revitalizaciju infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hrvatska kompanija Končar, koja je u Crnoj Gori prisutna skoro sedam decenija, zainteresovana je za snažnija ulaganja u revitalizaciju infrastrukture u hidroenergetskim objektima, saopštili su njeni predstavnici na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Marković je danas sa predstavnicima hrvatske kompanije Končar, koje je predvodio predsjednik Uprave Gordan Kolak, razgovarao o prilikama za ulaganja u energetski sektor, saobraćaj, obrazovanje i stručno usavršavanje mladih.

„Crna Gora je ostvarila respektabilne stope ekonomskog rasta u prethodne tri godine. Unaprijedili smo poslovni ambijent i kontinuirano radimo na poboljšanju efikasnosti javne administracije“, rekao je Marković.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je Crna Gora u energetici napravila zaokret ka obnovljivim izvorima energije i da tu postoji ogroman potencijal za održiv razvoj, ali i značajne investicije koje se realizuju.

On je dodao da je investicioni ciklus u crnogorskoj energetici u narednih pet godina procijenjen na preko 300 miliona EUR.

“Prisustvo velikih i uspješnih kompanija, kakva je i Končar, za Crnu Goru je važno ne samo zbog novca već i zbog znanja koje na taj način dolazi”, poručio je Končar.

Kolak je kazao da Končar postoji već 99 godina i da posluje u više od 50 zemalja svijeta.

„Končar nastoji da ojača strateška partnerstva sa crnogorskim kompanijama i da doprinese u oblasti prenosa i distribucije električne energije, željezničkog transporta i infrastrukture“, dodao je Kolak.

Hrvatska kompanija ima iskustvo i u oblasti istraživanja, razvoja, ICT-a i digitalizacije.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima obuke i prakse za studenate i inžinjere iz crnogorskih kompanija.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...