fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajednički kreirati turističke ponude

Zajednički kreirati turističke ponude

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zemlje Balkana bi trebalo da zajednički kreiraju turističke ponude za turiste iz dalekih zemalja, ocijenjeno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma, Pavla Radulovića i ambasadora Makedonije, Mihajla Trpkoskog.

Trpkovski je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da je Ohridsko jezero u Makedoniji izuzetno turistički volarizovano, te da bi trebalo razmišljati o povezivanju te turističke destinacije sa Skadarskim jezerom.

Radulović je naveo da, ukoliko se oko turističke ponude zemlje Balkana ne ujedine, ne može se napraviti atraktivna ponuda.

“Ovo se posebno odnosi na goste iz dalekih zemalja koji očekuju da tokom svog boravka na Mediteranu, obiđu što više lokacija”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, stanovnici velikih zemalja su po prirodi nomadi, dok se to ne shvati neće se napraviti dobra ponuda.

Sagovornici su razgovarali i o produženju Sporazuma o saradnji u oblasti životne sredine kao i o modelima regulisanja zagađenosti, posebno u velikim gradovima.

Najčitanije

Nafta i dalje iznad 87 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima...