fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZakupci ponovo spriječili rušenje privremenih objekata

Zakupci ponovo spriječili rušenje privremenih objekata

Budva, (MINA-BUSINESS) – Zakupci otvorenih diskoteka i lokala u Budvi ponovo su danas spriječili rušenje privremenih objekata u zoni morskog dobra na donjem šetalištu.

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u sedam sati došla da ukloni privremene objekte, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje, prenosi RTV Budva.

Zakupci su kazali da su se inspektori povukli sa terena, s obzirom na to da danas nijesu dobili asistenciju policije.

Kako je kazao jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, oni su se okupili zato što je turistička sezona na pragu.

“Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, 1. maj je za par dana i nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti”, objasnio je Radonjić.

On je dodao da se i dalje čeka konačan stav resornog Ministarstva po tom pitanju, te da apeluju da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas i sjutra, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo Morsko dobro.

Najčitanije