fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZavršetak prve dionice sredinom naredne godine 

Završetak prve dionice sredinom naredne godine 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prva dionica autoputa Bar-Boljare biće završena sredinom naredne godine i taj rok će biti ispoštovan, poručio je predsjednik China Communications Construction Company (CCCC), Liu Qitao, na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem u Dubrovniku.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici glavnog izvođača radova na prioritetnoj dionici autoputa, China Road and Bridge Corporation (CRBC), kazao da je taj projekat važan za sveukupan razvoj Crne Gore i dodao da se radovi moraju završiti u definisanom roku.

“Autoput povezuje zemlju iznutra i podstiče razvoj svih sektora ekonomije. Takođe, u ovoj fazi imamo i posredne investicije u poljoprivredi, turizmu i drugim oblastima”, rekao je Marković predstavnicima CCCC, koja je među 500 najbogatijih svjetskih kompanija i najvećih za projektovanje i izgradnju puteva.

CRBC, koji gradi prvu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, je kćerka firma CCCC.

Marković je saopštio i da je kvalitetan završetak radova na prioritetnoj dionici kapital za sve, kao i da će otvoriti saradnju za projekte u budućnosti.

Na sastanku je konstatovano da je to projekat dvije države, koji se mora raditi u partnerstvu, kao i da će to biti simbol prijateljstva Crne Gore i Kine.

Liu je rekao da CCCC uspješno radi širom svijeta i da imaju kapaciteta da rade i na više drugih projekata u Crnoj Gori.

Marković je naveo da će u narednom periodu razmotriti opcije saradnje u različitim oblastima.

“Naša ekonomija je u protekle dvije godine rasla po stopi od preko 4,7 odsto, a značajan generator takvog rasta je upravo izgradnja autoputa. Želim da ovakve stope rasta obezbijedim u dužem periodu i za to su nam potrebni kredibilni partneri i privatni kapital”, rekao je Marković.

Najčitanije