fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačajna podrška preduzetnicima iz oblasti kulturnog turizma

Značajna podrška preduzetnicima iz oblasti kulturnog turizma

Podgorica, Ankona, (MINA-BUSINESS) – Planirana podrška mladim preduzetnicima iz oblasti kulturnog turizma je dobra odluka, uzimajući u obzir bogato kulturno nasljeđe Jadransko-jonske makroregije, saopštio je generalni sekretar Privredne komore (PKCG), Pavle Radovanović.

On je danas u Ankoni učestvovao u radu Upravnog odbora Foruma jadransko-jonskih privrednih komora (AIC), kao i u debati o budućnosti i ulozi PKCG u realizaciji projekta Ecapital culture – Jadranska start-up škola, čiji su rezultati predstavljeni tokom skupa.

“Projekat je usmjeren na obuku predstavnika inovativnih novoosnovanih preduzeća”, navodi se u saopštenju PKCG.

Njegov glavni cilj je razvoj kulturnog turizma u Jadransko jonskoj regiji, kroz kreativnost i talenat budućih mladih preduzetnika.

Projekat daje šansu za obuku mladih budućih preduzetnika iz različitih država članica regiona – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

„Projekat koji se odnosi na podršku mladim preduzetnicima u bilo kojem sektoru je značajan, koristan i ima podršku privrednih komora. Smatram dobrom odluku da se i u narednom periodu podržavaju novi preduzetnici iz oblasti kulturnog turizma”, poručio je Radovanović.

Prezentacija primjera dobre prakse održana je u mjestu Muccia, u saradnji sa Fondacijom Andrea Bočeli.

Italijanski tenor Bočeli je govorio o radu svoje fondacije koja je u prethodnih sedam godina realizovala filantropske aktivnosti vrijedne 26 miliona EUR.

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...