fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačajno manji gubitak ŽICG-a

Značajno manji gubitak ŽICG-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Željeznička infrastruktura (ŽICG) zabilježila je u prošloj godini gubitak od 758 hiljada EUR, usljed obezbjeđenja sredstava za odlazak zaposlenih u penziju, povećanja stope amortizacije i troškova po osnovu radničkih tužbi.

Predsjednik Odbora direktora ŽICG, Safet Kalač, kazao je da je gubitak od 758 hiljada EUR značajno manji od kada je to preduzeće postalo samostalno 2008. godine u odnosu na raniji period.

“Obezbijedili smo u prošloj godini sredstva iz sopstvenih izvora za isplatu 30 radnika, koji su ispunili jedan od uslova za odlazak u penziju u bruto iznosu od 270 hiljada EUR”, rekao je Kalač na konferenciji za novinare.

On je naveo da je povećana i stopa amortizacije na ukupnu imovinu, koja iznosi 590 miliona EU na veću stopu, pa je ona opteretila ukupno poslovanje preduzeća.

“Takođe, imamo troškove po osnovu različitih tužbenih zahtjeva radnika radi ostvarivanja svojih prava iz radnih odnosa. Platili smo te obaveze iz ranijeg perioda u iznosu od 320 hiljada EUR”, precizirao je Kalač.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...