fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryŽugić sjutra svjedoči u Osnovnom sudu

Žugić sjutra svjedoči u Osnovnom sudu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić, trebalo bi sjutra da svjedoči u Osnovnom sudu u Podgorici u predmetu u kojem je tužen za mobing i diskriminaciju.

Žugića je za mobing tužila bivša viceguvernerka Irena Radović, piše Dan.

U advokatskom timu CBCG i Žugića je advokatica Tatjana Vujanović Vuksanović, kćerka bivšeg predsjednika države Filipa Vujanovića.

Ona je ranije od suda tražila da se suđenje zatvori za javnost.

Prema podacima lista, Vujanović Vuksanović je taj zahtjev obrazložila podneskom sudu u kojem navodi da će uključenje javnosti biti rizično za građane i bankarski sistem u Crnoj Gori.

“Nemamo ništa protiv medija i njihovih predstavnika. Uvjereni smo u neosnovanost tužbenog zahtjeva, a istog je svjesna i tužilja. CBCG je institucija koja svoju poslovnu politiku zasniva na transparentnosti rada u maksimalnoj mogućoj mjeri”, navodi se u obrazloženju zahtjeva za isključenje javnosti advokatskog tima CBCG i Žugića.

Advokati Žugića i CBCG smatraju da se ne smije zanemariti činjenica da vrhovna monetarna institucija, po prirodi Ustavom dobijenih nadležnosti i funkcija, obavlja posao koji je u interesu građana Crne Gore.

“Zbog tako važne uloge CBCG, svako smetanje i nanošenje štete može direktno da se projektuje na bankarski sistem, ekonomski sistem u cjelini, a u konkretnom i na kvalitet života građana”, dodaje se u obrazloženju.

O njihovom zahtjevu odlučiće sudija Mladen Grdinić.

Radović je tužbu podnijela Osnovnom sudu 30. aprila prošle godine. Ona je 5. jula razriješena funkcije viceguvernerke.

Osim Žugića, sjutra bi u sudu trebalo da svjedoči i Radović, a dan kasnije i ostatak rukovodstva CBCG.

U Osnovnom sudu u Podgorici, kod sudije Milene Brajović, u četvrtak se nastavlja sudski proces po drugoj tužbi Radović, kojom traži poništavanje odluke o njenom razrješenju od 5. jula, kada je smijenjena sa funkcije viceguvernera.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije