fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZvanično otvoren hotel Falkensteiner Montenegro

Zvanično otvoren hotel Falkensteiner Montenegro

Budva, (MINA-BUSINESS) – Hotel Falkensteiner Montenegro, nekadašnji hotel Queen of Montenegro, zvanično je otvoren u srijedu u Bečićima.

Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović kazao je da je u tom objektu izgrađeno oko 240 smještajnih jedinica, sa 500 kreveta, kao i da očekuje 50 hiljada posjetilaca do kraja ove godine.

„Ovaj objekat je nekada bio perjanica turizma, ne samo Budvanske rivijere, nego čitave Crne Gore, a sada sa znakom Falkensteinera, vjerujem, očekuje bolje dane”, rekao je on na svečanoj ceremoniji otvaranja hotela, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog, biznis i medijskog života Crne Gore i regiona.

Hotel posluje u okviru poznate hotelske grupe Falkensteiner Hotels & Residences.

Izvršni direktor grupe Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), Ottmar Michaeler, naveo je da je veoma ponosan što je Falkensteiner postao dio Crne Gore.

“Putujući širom Evrope razgovaramo o različitim mjestima, brendovima, poslovnim prilikama i kada kažemo da otvaramo novi hotel u Crnoj Gori, reakcije naših sagovornika su uvijek pozitivne i sa oduševljenjem pominju Crnu Goru“, rekao je Michaeler.

On je, kako prenosi Infobiro, čestitao na tome što je Crna Gora, kako je naveo, prepoznata ne samo u Evropi, već i u svijetu kao fantastična destinacija.

„Naša želja je oduvijek bila da nakon Hrvatske i Srbije dođemo i u Crnu Goru”, dodao je Michaeler.

Regionalni direktor kompanije za hotele u Crnoj Gori i Srbiji, Aleksandar Vasilijević, zahvalio je Ministarstvu tuzima i održivog razvoja i lokalnoj upravi Budve na svemu što su uradili za Falkensteiner grupu.

„Dosta stidljivo smo krenuli u sve ovo prošle godine i zaista smo se plašili kako ćemo ispratiti taj projekat, sa obzirom na želje i standarde Falkensteinera“, rekao je Michaeler.

Direktorica Turističke organizacije Budve, Maja Liješević, kazala je da će brend poput Falkensteinera mnogo doprinijeti poboljšanju turističke ponude Budve.

„Veoma smo ponosni što se u našem gradu otvara još jedan hotel visoke kategorije, koji zaista doprinosi poboljšanju kvaliteta turističke ponude našeg grada“, navela je ona.

Liješević je istakla da će taj hotel kvalitetom i u novom ruhu sa vrlo brendiranim svjetskim lancem hotela kao što je Falkensteiner upotpuniti ponudu.

„Očekujemo da će hotel biti pun tokom čitave godine i da će svi gosti zaista uživati u blagodetima našeg grada“, zaključila je Liješević.

Tokom svečanosti upriličena je i nagradna igra pa su najsrećniji gosti nagrađeni trodnevnim boravcima u hotelima te grupe u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Najčitanije