fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost Bemaks sjutra protiv Triglava

Budućnost Bemaks sjutra protiv Triglava

Podgorica, (MINA) – Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv Triglava utakmicu šestog kola WABA lige.

Regionalni šampion na startu savladao je šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Banovića, dok je u naredna dva kola poražen u Staroj Zagori od ekipe Beroe i Crvene zvezde u Beogradu.

Trener podgoričkog tima, Goran Bošković kazao je da su dvije sedmice pauze iskoristili da se što bolje pripreme za duel za Slovenkama.

“Čitav trenažni proces od prošlog meča nije bio idealan što se tiče povreda, ali sada je situacija bolja, tako da spremni i u kompletnom sastavu dočekujemo Triglav. Znamo da nas čeka još jedan zahtjevan meč, ali vjerujemo da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena. Svjesni smo da u ovom trenutku ne izgledamo kako bi trebalo, ali treba nam pobjeda u ovom meču”, rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Budućnost Bemaks biti na maksimalnom nivou, navodeći da će poseban akcenat biti na agresivnoj odbrani.

Bek Podgoričanki Anđelika Mitrašinović vjeruje da će Budućnost Bemaks napraviti reakciju nakon dva vezana poraza.

“Očekujemo ekipu Triglava, radi se o mladoj ekipi, gdje ima nekoliko mladih i talentovanih igračica, a posebno se ističe Rebeka Abramović. Svakako da smo favoriti, ali nećemo ih potcijeniti, Slovenke su pružile dobar otpor i protiv Beroe i protiv Crvene zvezde. To znači da moramo odigrati maksimalno borbeno od starta”, rekla je Mitrašinović

Ona je naglasila podgoričkom timu nakon dva poraza na gostovanjima treba pobjeda.

“Vjerujem da ćemo je i ostvariti. Bile smo slobodne u prošlom kolu, imale neočekivano veću pauzu, koju smo iskoristile da ispravimo greške i nadam se da ćemo odreagovati na pravi načine”, rekal je Mitrašinović.

Talentovani bek Dragana Živković kazala je da je uvjerena u uspjeh.

“Dobro smo trenirale i nadam se da ćemo napraviti reakciju. Triglav je neugodna ekipa, koja je pokazala da ima kvalitet i sigurno da neće biti lako. Međutim, nastojaćemo da od starta budemo na visokom nivou. Svjesne smo da moramo odigrati dobru odbranu, a nadam se da će ona biti ključ uspjeha”, kazala je Živković.

Meč u dvorani Univerziteta Crne Gore počeće u 18 sati i 30 minuta.

Najčitanije