fbpx
NaslovnicaMina SportBukilić: Kataši opravdali očekivanja

Bukilić: Kataši opravdali očekivanja

Podgorica, (MINA) – Muški kata tim opravdao je očekivanja i kao sedmoplasirani završio je nastup na karate turniru Serije A u Salcburgu, kazao je selektor Jugoslav Bukilić.

On je naglasio da je ekipa u sastavu Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač i Srđan Vuković, bila u jakoj grupi i da je uspjela da izbaci Italiju od koje je poražena prošle godine u meču za medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

“Za ulazak u finale nijesmo uspjeli da prođemo ispred reprezentacije Kuvajta za 0,06 bodova koji je zauzeo treće mjesto. Smatram da nijesmo bili lošiji i da smo uz malo sreće mogli proći u finale. Sve u svemu moramo biti zadovoljni s obzirom da nismo mogli nastupiti na Premijer ligama u Parizu i Dubaijuu”, kazao je Bukilić agenciji MINA.

On je kazao da ostaje da u periodu do EP pokušaju da kroz pripreme otklone nedostatke i podignu formu na veći nivo.

Bukilić je kazao da su kataši imali ozbiljnu provjeru u Salcburgu, navodeći da je u katama pojedinačno nastupilo 285 u muškoj i 230 u ženskoj konkurenciji.

“U pojedinačnoj konkurenciji Vojvodić, Mijač i Vuković, nijesu odradili loše, ali se nisu mogli domoći drugog kruga. U ženskoj, Biserka Radulović je imala dobar nastup, prošla u drugi krug i tu zaustavljena”, kazao je Bukilić.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...