fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalCrna Gora u polufinalu

Crna Gora u polufinalu

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Udruženja sportskih novinara Crne Gore plasirala se u polufinale šampionata jugoistočne Evrope u mađarskom Šiofoku.

Crnogorski novinari takmičenje u B grupi završili su kao drugoplasirani, sa po jednim trijumfom, porazom i remijem.

Savladali su Moldaviju 4:1, izgubili su na startu od Rumunije 2:1, dok su u odlučujućem meču za plasman u polufinale igrali neriješeno sa Hrvatskom 1:1.

Protivnik Crne Gore u polufinalu, sjutra u deset sati, biće najtrofejniji učesnik šampionata, selekcija Bugarske, prvoplasirana u A grupi.

U drugom polufinalu igraće Moldavija i domaćin Mađarska.

Selektor Vlado Perović kazao je da je ostvaren neočekivan rezultat, navodeći da je plasman u polufinale izboren sa znatno oslabljenim sastavom i malim fondom igrača.

“Sve utakmice odigrali su Milutin Stešević, Todor Brajković, Radovan Otašević, Ilija Krivokapić, Ivan Ivanović i Vlado Perović, uz limitiranu minutažu novajlije Alena Džakića, pa nekako ovaj prolazak u polufinale je slađi nego neki uspjesi iz ranijih godina. To je tim koji je skoro neizmjenjen igrao u Banskom, u Bugarskoj, na prvom turniru ove vrste, prije osam godina, a upravo su nam godine nekako najviše sada smetale”, rekao je selektor Perović.

Najčitanije