fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski karatisti odradili pripreme u Baru

Crnogorski karatisti odradili pripreme u Baru

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore odradila je trodnevne pripreme u Baru za Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će od 8. do 10. februara biti održano u danskom Alborgu, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će Crnu Goru u Danskoj predstavljati 24 takmičara.

Selektor kadeta i juniora u borbama, Radoslav Vukićević kazao je da se na pripremama dobro radilo i da je atmosfera u reprezentaciji bila dobra.

“Nadam se da će reprezentacija nastaviti trend osvajanja medalja sa prvenstva Evrope i da ćemo se i iz Danske vratiti sa osvojenom jednom od medalja”, rekao je Vukićević.

Selektorka u katama, Slavka Maksimović kazala je da su na završnim prioremama bili prisutni svi takmičari u katama koji će biti učesnici Evropskog prvenstva.

Ona je istakla da će Crna Gora u katama imati predstavnike pojedinačno u kadetskoj, juniorskoj i U 21 selekciji, kao i mušku kadetsko-juniorsku ekipa.

“Na pripremama smo finalizirali dosadašnji rad, gdje su takmičari uglavnom radili u svojim klubovima. Nijesmo imali kontrolnih takmičenja, što je veliki nedostatak. Moramo se prilagoditi novim pravilima takmičenja i suđenja. U katama imamo dobre takmičare sa dugogodišnjim reprezenativnim iskustvom. Sa njihovom odlučnošću, željom i voljom očekujem dobre nastupe, a jedna medalja bi bila kruna rada u katama. Biće teško, mnogo teže nego u borbama, ali sa dobrim nastupom možemo očekivati dobar rezultat”, kazala je Maksimović.

Crnu Goru će u Danskoj, u borbama, predstavljati mlađi seniori Nenad Dulović (do 60), Stefan Gojčević (do 75), Ilija Radonjić (do 84) i Vasilisa Bujić (+68), juniori Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić
(do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Nastupiće i kadeti Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Vladimir Vukčević (do 63), Anđela Ivanović (do 47), Milica Jeknić (do 54) i Leona Markić (preko 54).

U katama pojedinačno takmičiće se mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, juniori Kenan Nikočević i Ivana Bujković i kadet Vasilije Perović, kao i muški kadetsko-juniorski tim Kenan
Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Predvodiće ih selektori Žarko Raković, Radoslav
Vukićević i Slavka Maksimović.

Crnogorsku delegaciju čine i sudija Miodrag Radunović, a predvodiće je seketar Saveza Veljko Brnović.

Najčitanije