fbpx
NaslovnicaMina SportGojković, Brajković i Lambulić zlatni u Zagrebu

Gojković, Brajković i Lambulić zlatni u Zagrebu

Podgorica, (MINA) – Bokseri Budve, Bojana Gojković, Andrija Brajković i Andrija Lambulić osvojili su zlatne medalje na međunarodnom turniru Zagreb open.

Dvostruka juniorska šampionka Evrope, Gojković u finalnom meču kategorije do 57 kilograma, prekidom u prvoj rundi, pobijedila je Korinu Jusup iz Hrvatske.

Budvanka je u polufinalu savladala Zoricu Bajin iz Srbije.

Gojković je ujedno proglašena i za najbolju bokserku revije u Zagrebu.

Brajković je do zlatne medalje došao pobjedom na poene protiv Norberta Pilsa iz Mađarske.

Efektnu pobjedu ostvario je i Andrija Lambulić, koji je u polufinalnom meču, nokautom u prvoj rundi, pobjedio Marka Gala iz Rumunije.

U finalu bio je bolji od Jura Kunice iz Hrvatske.

Sa bronzanim medaljama nastup u Zagrebu završili su Nikola Radenović i Damjan Liješević. Radenović je u polufinalu poražen od Lukasa Perkovskog iz Poljske, dok je Liješević izgubio od Fabijana Tomkica iz Hrvatske.

Takmicari Bokserskog kluba “Budva” ucestvocali su na medjunarodnom turniru “Zagreb Open” organizovanog za uzrast skolaraca i juniora koji je okupio boksere iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Njemacke, Madjarske, Rumunije, Poljske, Ukrajine i Kande.

Bojana Gojkovic je osvojila zlato u veoma superiornim izdanjima ostvarivsi dvije pobjede prekidima u polufinalu nad Zorocom Bajin iz Srbije i u finalu nad Korinom Jusup iz Hrvatske zbog cega je pobrala simpatije publike i zasluzeno je proglasena za najbolju bokserku turnira.

Andrije Brajkovic je voljim zrijeba usao direktno u finale u kome je pobjedio Norbeta Pilsa iz Madjarske te je osvojio zlatnu medalju.

Andrija Lambulic je u polufinalu nokautom u prvoj rundi savladao Marka Gala iz Rumunije da bi u finalu

Nikola Radenovic i Damjan Lijesevic su izgubili svoje polufinalne meceve od Lukasa Perkovskog iz Poljske odnosno Fabijana Tomkica iz Hrvatske te su se morali zadovoljiti bronzanim medaljama.

“Turnir je odlično organizovan i zahvaljujemo se ljudima iz Zagrebackog bokserakog saveza sa kojima imamo odličnu saradnju. Što se tiče naših boksera svakako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom i prikazanim boksom i što je jođ važnije uvidjeli smo na kojim segmentima moramo poraditi kako bi bili još bolji”, rekao je trener Nikoča Ružić.

Najčitanije