fbpx
NaslovnicaMina SportIstorijska godina sa 87 medalja

Istorijska godina sa 87 medalja

Podgorica, (MINA) – Karatisti Omladinca u istorijskoj, 2019. godini osvojili su 87 medalja, bili su na pobjedničkim postoljima šampionata Evrope i svijeta i proglašavani za najbolje u izborima za sportistu Podgorice i Crne Gore, saopšteno je podgoričkog kluba.

Navodi se da su računate samo odličja sa zvaničnih međunarodnih takmičenja, šampionata Crne Gore, Evrope, svijeta, Balkana i Mediterana, kao i sa Premijer liga za mlade i Svjetskih kupova

U Omladincu su, kako su naveli na svečanosti proglašenja najboljih, ponosni na srebrna odličja Marija Hodžiča na šampionatu Evrope u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Hodžić je godinu krunisao priznanjima za sportistu Podgorice i Crne Gore, u izborima Crnogorskog olimpijskog komiteta i Udruženja sportskih novinara.

“Ponosni smo su i na rezultat juniora Bojana Boškovića, koji je zlatnim odličjem na šampionatu svijeta u Čileu zaslužio treće uzastopno priznanje za najboljeg mladog sportistu COK”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Evropske medalje u godini na izmaku osvajali su i mlađi senior Nenad Dulović i juniorka Milena Jovanović.

Kontinuitet dobrih rezultata nastavila je Marina Raković osvajanjem bronzane medalje na turniru Serije A u Istanbulu i bronzane medalje na Premijer
ligi u Dubaiju.

Podgorički klub naglasio je da ih raduje osvajanje medalja na svim takmičenjima i u svim starosnim kategorijama.

Klub se zahvalio na svečanosti zahvalio sponzorima i prijateljima, kao i novinariuma na doprinosu u aformaciji reztultata tog kluba.

Prisutne su na svečanosti u hotelu Ramada pozdravili predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić i pomoćnik sekretara za sport i kulturnu Glavnog grada, Miloš Antić, a u ime kluba predsjednik i osnivač, Nikola Raković.

Najčitanije