fbpx
NaslovnicaMina SportKukuličić i Škrijelj u Slovačkoj

Kukuličić i Škrijelj u Slovačkoj

Podgorica, (MINA) – Crnogorske MMA borce, Lazara Kukuličića i Nina Škrijelja, u novembru očekuju borbe na profesionalnom ringu u Slovačkoj, saopšteno je iz podgoričkog MMA kluba Bušido.

Kukuličić će se 24. novembra boriti u Trenčinu protiv Slovaka Mičala Kirča.

Borba će biti održana u kategoriji do 70 kilograma, a u okviru manifestacije Fajt najt.

“Pripremam se u MMA klubu Bušido, gdje i treniram, kao i u svom karate klubu Omladinac. Posljednju borbu u Beču protiv Rene Hekla, K1 borca, dobio sam u prvoj rundi. Iako sam stend ap borac pokazao sam dominaciju, ne samo u toj vještini, već i u parteru. Pripremam se zajedno sa Škrijeljom, koji mi je nekad bio protivnik u kavezu, a sada prijatelj i sparing partner”, kazao je Kukuličić agenciji MINA.

Foto: Bušido

On se zahvalio trenerima Ivanu Miroviću i Žarku Rakoviću, kao i sparing partnerima iz Bušida i Omladinca.

Škrijelj će se 18. novembra u Bratislavi boriti protiv domaćeg borca Vojta Barborika, koji ima skor od osam pobjeda i samo jedan poraz.

Crogorskom borcu bićeto šesti profesionalni meč, a prvi u kategoriji do 66 kilograma.

“Treniram MMA od 2014, a već sredinom naredne godine počeo sam profesionalno da se bavim tim sportom i od tada ostvario pet pobjeda bez poraza. Prije toga odradio sam i jedan amaterski meč i slavio tehničkim nokautom. Više od godinu nijesam se borio zbog privatnih problema”, kazao je Šrijelj.

Foto: Bušido

On je naglasio da predstojeći meč dočekuje u najboljoj mogućoj formi.

“Prvi dio priprema, od mjesec, odradio sam u American top timu Zagreb, koji ću predstavljati u tom meču. Drugi dio priprema, tačnije mjesec i po, odradio sam u Montenegro Sports i Fitnes centru sa trenerom Vojinom Marijanovićem. Kao i svaki put do sad vrhunska sprema. MMA treninge i sparinge radio sam u MMA timu Bušidio, a grepling kod Dejana Petričevića”, kazao je Škrijelj.

On je naglasio da je posljednji meč odradio prije godinu i po sa Lazarom Kukuličićem.

“Sa momkom sa kojim sada treniram u Bušidu i pomažemo jedan drugom u pripremama za mečeve”, kazao je Škrijelj.

MMA, skraćenica za Mixed Martial Arts (Mješovite borilačke vještine), je kontaktni sport koji spaja tehnike udaranja i bliske borbe.

U MMA borci mogu da koriste mnogobrojne tehnike (zavisno od federacija) kao što su udarci nogom, šakom, koljenom i laktom i tehnike obaranja i poluga.

MMA se praktikuje sa otvorenim rukavicama i održava se u kavezu ili ringu.

Meč se može završiti nokautom, predajom, polugom, gušenjem ili odlukom sudija.

Najčitanije