fbpx
NaslovnicaMina SportMinistarstvu sporta 171 hiljada EUR

Ministarstvu sporta 171 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih dobilo je saglasnost Vlade za realizaciju novih šest projekata unapređenja sportske infrastrukture, saopšteno je nakon sjednice.

Navodi se da je Vlada za adaptaciju fiskulturnih sala u osnovnim školama Jovan Tomašević iz Bara, Njegoš iz Kotora, Petar Dedović iz Plava, Milorad Musa Burzan iz Podgorice i Donja Ržanica i Vuk Karadžić iz Berana opredijelila Ministarstvu sporta 171 hiljadu EUR.

“Ministarstvo sporta i mladih je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta imajući u vidu značaj navedene oblasti za stvaranje preduslova za bavljenje sportom.

U konkretnom slučaju, ulaganjem u školske fiskulturne sale djeci se stvaraju bolji uslovi za realizaciju časova fizičkog vaspitanja a sportskim organizacijama koje koriste te sale adekvatni uslovi za razvoj novih talenata”, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da je Ministarstvo sporta i mladih podržalo izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje 43 sportske sale i terena u 20 opština.

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...