fbpx
NaslovnicaMina SportMrvaljević poklonio paraolimpijcu Kujoviću kimono

Mrvaljević poklonio paraolimpijcu Kujoviću kimono

Podgorica, (MINA) – Crnogorski džudista, Srđan Mrvaljević poklonio je licencirani kimono paraolimpijcu Adnanu Kujoviću, saopšteno je iz bjelopoljskog džudo kluba Favorit.

Kujovića, jedinog crnogoprskog paraolimpijca u džudou, za vikend očekuje nastup na turniru u
njemačkom gradu Heidelbergu, za osobe sa smetnjama vida.

Mrvaljević je kazao da je ponosan na Kujovića, navodeći da talentovani džudista svojom hrabrošću i upornošću inspiriše i pokazuje da granice ne postoje kada se nešto voli snažno koliko Adnan voli džudo sport.

“Zahvaljujem njegovom treneru Enesu Camiću, džudo klubu Favorit, Paraolimpijskim komitetu, opštini Bijelo Polje na kvalitetnoj brizi za našeg paraolimpijca. Kujoviću želim mnogo sreće i uspjeha na budućim takmičenjima”, kazao je Mrvaljević.

Kujović se zahvalio Mrvaljeviću na poklonu, navodeći da će se potruditi da ostvari dobar rezultat.

“Velika mi je čast da predstavljam svoju državu, grad i klub. Daću sve od sebe i pokusati da donesem medalju. Trenirao sam svakog dana vjerujem da će rezultat doći”, rekao je Kujović.

Njegov trener, Enes Camić kazao je da od Kujovića očekuje da će dati svoj maksimum.

“Samo učešće na evropskoj sceni je velika stvar za nas, mi kao ambasadori sporta potrudicemo se da na najbolji mogući način predstavimo našu državu Crnu Goru i naše Bijelo Polje. Veliko hvala legendi crnogorskog džudoa, Srđanu Mrvaljeviću koji nas je obišao i Adnanu poklonio vrijedan licencirani kimono”, kazao je Camić.

On se zahvalio predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igoru Tomiću.

“Bez njega sve to ne bi bilo moguće. Hvala i gradonačelniku Bijelog Polja Petru Smolovicu i direktoru Javne ustanove Centar za sport Marku Maslovariću, na razumijevanju i podršci vezano za plan i program rada dzudo kluba Favorit”, rekao je Camić.

On je naglasio da će se svi u klubu potruditi da opravdaju povjerenje svih i donesu što više medalja u svoj grad.

Najčitanije