fbpx
NaslovnicaMina SportMuški kata tim zaustavljen u drugom kolu

Muški kata tim zaustavljen u drugom kolu

Podgorica, (MINA) – Muški kadetsko-juniorski kata tim eliminisan je u drugom kolu karate prvenstva Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu.

Tim, u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, kao trećeplasirani prošao je prvu grupu, dok je u drugoj završio kao četvrti.

Plasman u finalnu grupu izborili su po tri najbolja iz obje grupe.

Nikočević je kazao da je zadovoljan nastupom, navodeći da je uz malo sreće rezultat mogao biti i bolji.

“Pripremali smo se za EP pet-šest mjeseci i bili smo spremni. Zadovoljan sam kako smo odrdili prvo kolo. Plasman u narednu rundu izborili smo kao trećeplasirani, pored evropskih i svjetskih prvaka. Odlično smo odradili i drugi nastup, ali možda u nastavku kriterijum suđenja nije bio isti. Zadovoljan sam kako smo odradili, ali nije bilo dovoljno za rezultat”, rekao je član Bara.

Selektorka u katama, Slavko Maksimović kazala je da je ostaje žal za finalom, navodeći da su momci načinom kako su odradili takmičenje zaslužili borbu za medalju.

“Zadovoljna sam kako su momci odradili oba meča. Razlika u ocjenama nije bila veoma mala, realno trebali smo biti u finalnoj grupi među šest najboljih. Moramo se prilagoditi novom sistemu takmičenja i suđenja”, kazala je Maksimović agenciji MINA.

U nastavku drugog takmičarskog dana na tatami će juniori u borbama.

Crnu Goru predstavljaće Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić (do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Najčitanije