fbpx
NaslovnicaMina SportNa pripremama u Budvi 24 boksera

Na pripremama u Budvi 24 boksera

Podgorica, (MINA) – Bokserska reprezentacija Crne Gore okupila se u Budvi i počela dvonedjeljne prupreme, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Navodi se da je na pripreme do sada pozvan najveći broj talentovanih i već oformljenih boksera.

U uzrastu školaraca i juniora na pripremama prisustvuju Luka Gačević (Bijelo Polje), Filip Božović (Bijelo Polje), Darko Mrdović (Bijelo Polje), Jusuf Mekić (Fenix), Ajlan Kolić (Fenix), Tomislav Đinović (Zlatičanin), Miloš Vujović (Podgorica), Nikola Danilović (Podgorica), Bojana Gojković (Budva), Nikola Radenović (Budva), Nikola Lambulić (Budva) i Damjan Liješević (Budva).

Foto: BSCG

U uzrastu mladih i seniora na pripremama su Nenad Marković (Podgorica), Edin Alković (Podgorica), Stevan Sjekloća (Budva), Srefan Savković (Podgorica), Miloš Krasnići (Budva), Petar Liješević (Budva), Viktor Mihailović (Budućnost 97), Milovan Sekulović (Podgorica), Tamara Radunović (Budva), Petar Marčić (Budva), Kristijan Drobnjak (Podgorica) i Marko Radonjić (Podgorica).

Pripreme vode selektor Boško Drašković, trener reprezentacije Nikola Ružić, direktor Dragan Djuričković, kao i klupski treneri Mugoša Kovačević i Mevludin Mulić.

“Cilj bokserskog saveza je da proširi bazu u narednom periodu, pa će sa što češćim okupljanjem većeg broja talentovanih boksera u buduće imati veći broj takmičara na koje će moći da računa. Na pripremama su okupljeni najtalentovaniji u uzrastu školaraca i juniora sa kojima trener Ružić i njegovi pomoćnici Kovačević i Mulić koriste priliku da što više rade školu boksa, bokserku tehniku i taktičke varijante vodjenja borbe”, kayao je selektor Boško Drašković.

Foto: BSCG

On je naglasio da najbolji u uzrastu mladih i seniora odrađuju bazične pripreme.

“Oni će tokom cijele godine imati zahtjevan kalendar takmičenja. Naši bokseri su u protekle tri godine osvojili tri medalje na Evropskim prvenstvima a čak njih pet se borilo za medalju pa želimo nastaviti u istom ili još jačem ritmu”, kazao je Drašković.

On je naglasio da će repreyentativci u svim uzrastima učestvovati na brojnim međunarodnim turnirima.

“One najistaknutije očekuje Evropsko prvenstvo za juniore, u maju na kojem će Bojana Gojković braniti titulu šampionke Evrope, kao i Evropsko prvenstvo za mlade gdje će nas predstavljati pet boksera koji su već skrenuli paznju na sebe svojim rezultatima u protekle dvije godine”, rekao je Drašković.

On je podsjetio da će Tamara Radunović učestvovati na Evropskim igrama u Minsku.

“Kako saznajemo Evropske igre u Minsku će u boksu ujedno biti i Evropsko prvenstvo, tako bi učešće bilo otvoreno, pa bi na njemu učestvovao iskusni teskaš Marko Radonjić koji je neporažen u profesionalnom boksu, kao i Milovan Sekulović, Stefan Savković i Petar Marčić. U Minsku će najbolji biti kvalifikovani za svetsko prvenstvo koje će ujedno biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju”, kayao je DRašković.

On je najavio da će Bojana Gojković i Tamara Radunović naredne sedmice učestvovati na Kupu nacija u Somboru, koji će okupiti bokserke iz oko 20 država.

Saopšteno je da bokseri treniraju u sali bokserskog kluba Budva i teretani Original.

Najčitanije