fbpx
NaslovnicaMina SportNaredno SP u Dubaiju

Naredno SP u Dubaiju

Madrid, (MINA) – Dubai će 2020. biti domaćin Svjetskog seniorskog prvenstva, dok će dvije godine kasnije najbolje karatiste svijeta ugostiti Budimpešta, odlučeno je na Kongresu Svjetske karate federacije (WKF) u Madridu.

Najbolji kadeti, juniori i mlađi seniori svijeta sljedeće godine okupiće se u Santijagu de Čileu, a dvije godine kasnije u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici.

Na sjednici je izabran novi tehnički komitet WKF, a usvojena su i dva nova pravila.

Borbe u konkurenciji žena i mlađih seniora trajaće tri, umjesto dosadašnjih dva minuta.

Promijenjen je i sistem bodovanja u katama, po kojem će pravdu dijeliti sedam sudija.

Najveće i najmanje ocjene se neće računati, dok će se bodovi ostalih pet sudija sabirati.

Kongres je iz WKF isključio Karate federacije Poljske i Filipina.

Poljska, iako zvanično priznata od Ministarstva sporta i nacioalnog komiteta te države, isključena je jer nije uskladila statut po WKF pravilima.

Filipini su isključeni zbog finansijske malverzacije i korupcije u nacionalnom savezu.

Predsjednik Karate saveza Crne Gore, Vladimir Joković kazao je da je WKF apelovao na nacionalne saveze da rade na masovnosti i populaarizaciju karatea, a sve u cilju opstanka u olimpijskoj porodici.

“Delegatima je predstavljena agenda i prezentovan scenario premijernog nastupa karatea na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nacionalnim savezima sugerisano je da rade na masovnosti i popularizaciji karate, sa jasnim ambicijama da taj sport bude dio Olimpijskih igara i 2024. godine u Parizu”, kazao je Joković agenciji MINA.

Najčitanije