fbpx
NaslovnicaMina SportPoleksić u Beogradu promovisao knjigu

Poleksić u Beogradu promovisao knjigu

Beograd, (MINA) – Publicista i sportski radnik Zoran Poleksić predstavio je u beogradskom Domu omladine knjigu pod nazivom Psihologija sporta.

On je kazao da je to prva knjiga o psihologiji sporta u Crnoj Gori.

“Knjige, ljudi, događaji, ostaju zauvjek, sve drugo je prolazno”, kazao je crnogorski autor.

Skup u Domu omladine uvodnim izlaganjem otvorio je profesor Ljubiša Lazarević, ukazaujući na društveni i međunarodni značaj novog ostvarenja crnogorskog publiciste.

Prisutne je pozdravila i Marijana Mladenović, po mnogima jedan od najistaknutijih sportskih psihologa u regionu.

Privatna arhiva

Osvajač evropskih i svjetskih medalja u rvanju, Goran Kasum kazao je da je Poleksić još kao studenat na Školi za sportske trenere, pri Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, pokazivao interes za sportsku publicistiku i naučno-istraživački rad.

“Drago mi je što je protekli period pokazao njegove domete”, kazao je Kasum.

Legendarni bokser Tadija Kačar, kazao je da sa zadovoljstvom pozdravlja Poleksićev napor da i tu temu istraži na pravi način.

“Znajući Zoranov stvaralački opus, međunarodni renome, ali i poseban značaj psihologije sporta u postizanju vrhunskih sportskih rezulatata, sa zadovoljstvom pozdravljam njegov napor da i tu temu obradi i istraži na njemu svojstven način, stručno i prepoznatljivim stilom”, zaključio je Kačar.

Poleksić se zahvalio posjetiocima skupa i govornicima na pažnji i podršci i najavio nove projekte u narednom periodu.

On je autor 24 knjige iz oblasti sporta koje su promovisane u više gradova i država.

Poleksić se, pored brojnih promocija u Crnoj Gori, proteklih godina još dva puta predstavio beogradskoj publici, kao i u Muzeju sporta u Splitu, Splitskoj gradskoj biblioteci, Pres sali Dvorca sporta u Kijevu.

Najčitanije