fbpx
NaslovnicaMina SportPoleksić u Splitu promovisao knjigu

Poleksić u Splitu promovisao knjigu

Split, (MINA) – Publicista i sportski radnik Zoran Poleksić predstavio je u splitskoj biblioteci Marko Marulić knjigu pod nazivom Psihologija sporta – primjeri dobre prakse.

Poleksić se, nakon decembarske prezentacije u Beogradu, u Splitu predstavio brojnim poštovaocima sportske psihologije.

Pored autora, o knjizi su govorili direktor Hrvatskog instituta za sport i kineziologiju Drazen Čular, predsjednik Saveza sportova Splita Nenad Periš, trofejni hrvatski vaterpolista Anđelo Šetka, predsjednik Drustva psihologa Splita Nelija Rudolfi, sportski psiholozi Natasa Stefanovski i Vedrana Radić, kao i istaknuti sportski radnik iz Splita Branko Bosanac.

“Hvala Splitu što me je još jednom dočekao na najljepši naćin i omogućio mi takav skup. Moram istaći da su svi moji brojni nastupi u regionu i Crnoj Gori ipak pomalo u sjenci ovih u Splitu, gledano sa svih aspekata. Odista tu imam puno poštovalaca i prijatelja, a žao mi je što moj grad i Ministarstvo sporta ne prepoznaju sve ovo što sam uradio minulih godina, rekao je Poleksić.

Promocija je protekla uz nastup splitskog muzičkog kvarteta i prisustvo brojnih sportista, sportskih stručnjaka i gradskih zvaničnika.

Specijalni gost na skupu bio je Poleskićev prijatelj, legendarni vaterpolista Deni Lušić, osvajač dvije zlatne olimpijske medalje sa selekcijom SFRJ.

Poleksić je autor 23 knjige iz oblasti sporta koje su promovisane u više gradova i država.

On se, pored brojnih promocija u Crnoj Gori, proteklih godina tri puta predstavio beogradskoj publici, Muzeju sporta u Splitu, Splitskoj gradskoj biblioteci, Pres sali Dvorca sporta u Kijevu.

Najčitanije