fbpx
NaslovnicaMina SportPromocija Poleksićeve knjige u srijedu u Splitu

Promocija Poleksićeve knjige u srijedu u Splitu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski publicista i sportski radnik, Zoran Poleksić, predstaviće u Splitu nedavno objavljenu knjigu, Split, ljubav bez kraja.

Promocija Poleksićeve knjige biće održana u srijedu u centralnoj splitskoj biblioteci Marka Marulića, a istog dana za crnogorskog autora biće upriličen prijem kod najviših predstavnika uprave grada Splita.

On će 27. oktobra u Hrvatskom narodnom kazalištu – Split prisustvovati premijeri filma Ivanova igra, posvećenog životu i karijeri Ivana Gudelja, nekadašnjeg asa Hajduka i jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera tokom osmadestih godina prošlog vijeka.

Poleksić je u štivu, uglavnom sportske tematike, ali i sadržaja iz kulture, muzike i mode, napravio presjek svojih dosadašnjih promocija u dalmatinskom gradu, poznanstava i prijateljstava sa znamenitim Splićanima, ali i ukazuje na njihove kontakte sa Crnom Gorom i afirmiše Crnogorce koji su se kroz razne društvene sfere ostvarili u Splitu.

Suogranizator Poleksićevog višednevnog boravka u centru Dalmacije je Kuglaški klub Mertojak, zvanični evropski klupski prvak i najbolji splitski sportski kolektiv za 2017 i 2018. godinu

Prva Poleksićeva promocija u Splitu od dosadašnje čeriri održana je u ljeto 2012. u Muzeju sporta, kada je predstavio knjigu Mate –legenda koja živi, posvećana vjerovatno najvećem sportisti nekadašnje SFRJ, trofejnom bokseru Mati Parlovu.

Poleksić je autor 25 knjiga iz oblasti sporta koje su promovisane u više gradova i dražva.

Pored brojnih nastupa u Crnoj Gori i pomenutih u Splitu, Poleksić se tri puta predstavio beogradskoj publici i po jednom u Novom Sadu, Puli i Kijevu.

Najčitanije