fbpx
NaslovnicaCrna GoraReprezentacija spremna za EP

Reprezentacija spremna za EP

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore odradila je petodnevne završne pripreme u Budvi i spremno dočekuje šampionat Evrope, koji će od 28. do 31. marta biti održan u španskoj Gvadalahari, saopšteno je iz Karate saveza.

Pripreme u Budvi odradilo je 15 takmičara – 11 u borbama i četiri u katama.

Selektor ženskog tima u borbama Žarko Raković kazao je da su takmičarke spremne i da će Crnu Goru predstavljati onako kako to Crnogorkama i dolikuje.

Foto: KSCG

On je podsjetio da su djevojke pripremajući se za Evropsko prvenstvo odradile dva takmičenja, turnir Serije A u Salcburgu i Ilidžu open u Sarajevu I završne pripreme u Budvi.

“Marina Raković i Dragana Konjević učestvovale su i na turnirima Premijer lige. Poslije deset mjeseci pause zbog povrede u reprezentaciju vratuila se Jelena Maksimović, ali je odmah pokazala da je u dobroj formi. Djevojke će spremno dočekati prvenstvo Evrope i predstaviće Crnu Goru onako kako to Crnogorkama i dolikuje. Poštovaće svakog, ali se neće bijati nikoga”, kazao je Raković agenciji MINA.

U ženskoj konkurenciji za medalju u Gvadalahari boriće se Jelena Maksimović, Marina Raković, Dragana Konjević i Ksenija Rajović.

Selektor muškog tima u borbama Slobodan Vlahović, kazao je da u potpunosti zadovoljan odrađenim na zavrsnim pripremama u Budvi.

“Takmičari su pokazali izuzetan profisionalizam i dobru formu pred odlazak na evropski šampionat. Ekipa će nastupiti u podmlađenom sastavu i biće sigurno jedna od najmlađih na šampionatu. Smatram da imamo kvalitetne takmičare i da bez obzira što su mladi možemo očekivati dobar nastup u Gvadalahari”, kazao je Vlahović.

Crnu Goru će u muškoj konkurenciji predstavljati Nenad Dulović, Mario Hodžić, Nemanja Brašanac, Nikola Malović, Predrag Smolović, Vuk Popović i Luka Ivanović.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da će Crnu Goru predstavljati muški kata tim u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač.

“U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač. Naša predstavnica ima dovoljno iskustva i kvaliteta da može da napravi dobar rezultat i obezbijedi dovoljan broj bodova koji joj omgućavaju nastup na Evropskim igrama u Minsku ove godine, ali i bolji rejting u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Mijač je u februaru nastupao na EP u konkurenciji mlađih seniora i zauzeo osmo mjesto, pa se nadam da može, iako u mnogo jačoj konkurenciji, odraditi dobre mečeve”, rekao je Bukilić.

Foto: MINA

On je podsjetio da se muški kata tim na posljednja dva šampionata borio za medalju, ali da je an kraju završio kao petoplasirani.

“I ove godine imamo isti cilj. Nijesmo imali dovoljno internacionalnih nastupa da bi se nametnuli sudijama kao favoriti, ali nam borbenog duha neće faliti. Kao što sam i ranije isticao, brine me novi sistem bodovanja i način kako će sudije vrednovati naš nastup. Istakao bih nastup u Salcburgu, gdje smo uspjeli biti bolji od italijanskog tima koji nas je prošle godine na EP pobijedio u meču za medalju.To mi govori da nam je forma još bolja”, rekao je Bukilić.

On je kazao da je reprezentacija imala dobre uslove za trening u Sali karate kluba Stari grad.

Najčitanije