fbpx
NaslovnicaMina SportRoganović: Duelima sa BIH startuju pripreme za EP

Roganović: Duelima sa BIH startuju pripreme za EP

Podgorica, (MINA) – Okupljanjem i prijateljskim mečevima sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) crnogorska muška rukometna reprezentacija počela je pripreme za januarsko prvenstvo Evrope u Švedskoj, Austriji i Norveškoj, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crnogorski rukometaši okupili su se danas u Podgorici i nakon što su zadužili opremu produžili su za Tivat gdje će odraditi pripreme.

Tokom EHF nedjelje odigraće i dva kontrolna meča protiv BIH, 25. oktobra u Tivtu i dan kasnije na Cetinju.

Roganović je kazao da se raduje novom druženju i radu sa igračima.

“Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo. Krivo mi je što zbog povreda sa nama nijesu naš najbolji strijelac, Miloš Vujović i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujović”, kazao je Roganović na konferenciji za novinare.

Foto: MINA

On je istakao da ga brinu povrede, navodeći da bi volio da u decembru, na novom okupljanju, svi budu zdravi.

“To mi je najbitnije, znači nam puno kad su svi zdravi i na okupu”, kazao je Roganović.

On je najavio da će za ovo okupljanje stručni štab biti pojačan za kondicionog trenera iz Švedske.

“Novina je da smo za ovu nedjelju, imajući u vidu da u decembru i januaru nećemo imati vremena da obavimo pripreme kakve bi trebalo pred veliko takmičenje, angažovali trenera fizičke spreme koji će obaviti lagana testiranja. Igrači će dobiti individualni program koji će odraditi u svojim klubovima kako bi što spremniji dočekali završne pripreme za EP”, rekao je Roganović.

On je kazao da za EP, osim na igrače koji će se pripremati u Tivtu, računa još samo na Miloša i Branka Vujovića.

Golman Nebojša Simić kazao je da se raduje okupljanju, pripremama i mečevima sa BIH, navodeći da će ti dueli biti generalna proba za EP.

“Šampionat počinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra
Što se mene tiče posljednju utakmicu igram 29. decembra i mogu tek tada da se priključim pripremama. Mečevi sa BIH biće generalna proba, a pripreme period gdje ćemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se”, kazao je Simić.

On je istakao da će i BIH učestvovati na EP i da je neugodna reprezentacija.

“Mi se na EP nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je što igramo protiv BIH, koja je tipićni predstavnik balkanske škole rukometa. BIH je idealna prilika da se spremimo za tu grupu EP. Puni smo elana i samopouzdanja, spremni smo da napadnemo grupu i izborimo drugu fazu šampionata”, kazao je Simić.

Pivot Nemanja Grbović podsjetio da je reprezentacija poslije skoro četiri mjeseca ponovo na okupu.

“Dobro će nam doći pripreme, da se još bolje uigramo. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra. Drago mi je što smo ponovo na okupu i radujem se pripremama”, kazao je Grbović.

Za pripreme i duele sa BIH Roganović računa na 20 igrača.

Na spisku su: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu igraće u grupi A u Gracu, a rivali su Hrvatska, Srbija i Bjelorusija.

Najčitanije