fbpx
NaslovnicaMina SportRadović zaustavljen u osmini finala 

Radović zaustavljen u osmini finala 

Laško, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović nije uspio da se plasira u četvrtfinale Masters turnira koeficijenta 40 u Laškom.

On je danas u osmini finala poražen od bivšeg paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:1, po setovima 11:9, 8:11, 11:4 i 11:5.

Radović je juče sa dva trijumfa, protiv Južnoafrikanca Tea Kodžila 3:0 (11:7, 11:3 i 15:13) i Azvara Mohameda Bakara iz Malezije 3:0 (11:6, 11:9 i 1:8), kao prvoplasirani u D grupi izborio plasman među 16 najboljih.

Karabec se današnjim trijumfom revanširao Radoviću sa poraze na prošlogodišnjem šampionatu svijeta u Celju i Evropskom prvenstvu u Laškom. U klasi S 10, u kojoj nastupa Radović, prijavljeno je 25 takmičara.

Foto: MINA

Trener crnogorskog reprezentativca Nikolae Lupulesku, kazao da nije u potpunosti zadovoljan nastupom Radovića u Laškom.

“Prvi set je odlučio pobjednika. Vodio je 7:5, ali nije uspio da saćuva prednost. Siguran sam da je dobio sve bi bilo drugačije. Zadovoljan sam nastupom u grupi, čeka nas ekipni dio u kojem treba da jurimo izgubljene bodove”, kazao je Lupulesku agenciji MINA.

On je istakao da Radović ima svoj program rada i da je siguran da će Evropsko prvenstvo dočekati spreman.

Radović će sjutra takmičenje nastaviti u ekipnoj konkurenciji, u paru sa Britancem Kimom Dejblom. U ekipnoj konkurenciji nastupiće i Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav).

One su juče nastup u pojedinačnoj konkurenciji zavrđile u grupi. Gurešić će igrati u ekipi sa Čehinjama Ivom Habetinkovom i Spomenkom Tomić, dok će Ćirković biti u timu sa Britankom Lusi Pikard.

Laško je najmasovniji turnir ove godine u svijetu i okupio je 448 stonotenisera iz 46 država svijeta. 

Najčitanije