fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaStartuje druga sezona Bemaks lige osnovnih škola

Startuje druga sezona Bemaks lige osnovnih škola

Podgorica, (MINA) – Nova sezone Bemaks lige osnovnih škola u košarci za djevojčice, koja će okupiti 18 ekipa, počeće sjutra, saopštili su organizatori.

Navodi se da liga predstavlja zajednički projekat Košarkaškog saveza, Ministarstva prosvjete i ŽKK Budućnost Bemax, uz generalnog sponzora kompaniju Bemaks.

Saopšteno je da će liga okuiti 18 ekipa, 16 iz Glavnog grada i po jednu školu iz Tuzi i gradske opštine Golubovci.

Navodi se da je cilj projeekta popularizacija ženske košarke u Crnoj Gori i podsticaj djevojčia školskog uzrasta da se bave tim sportom.

Saopšteno je da je želja organizatora da se omasovi i stvori nova baza, a sve u cilju unapređenja ženske košarke.

U A grupi igraće osnovne škole Radojica Perović, Marko Miljanov, Mahmut Lekić, Dragiša Ivanović, Štampar Makarije, Oktoih, Savo Pejanović, Maksim Gorki i 21.maj.

Rivali u B grupi biće škole Branko Božović, Vlado Milić, Vuk Karadžić, Vladimir Nazor, Pavle Rovinski, Sutjeska, Niko Maraš, Božidar Vuković Podgoričanin i Milorad Musa Burzan.

Igraće se devet kola po sistemu svako sa svakim, nakon čega će po četiri najuspješnije ekipe izboriti plasman u četvrtinale.

Mečevi će biti igrani subotom, u sali sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Predviđeno je da jedne subote budu igrani mečevi A, a naredne B grupe.

Direktor ŽKK Budućnost Bemaks, Zoran Vujičić kazao je da je želja da uključe što više djece iz OŠ kako bi ponovo oživjeli žensku košarku i takmičenje koje se nekada igralo od septembra do maja.

“Bemaks liga je prošle godine bila pun pogodak i dala je velike rezultate, a siguran sam da će ženska košarka tek imati koristi od ovog projekta”, kazao je Vujičić.

On je istakao da je liga osnovnih škola pravi način za promociju ženske košarke u Podgorici, navodeći to takmičenje nije prva akcija ŽKK Budućnost i kompanije Bemaks.

“Želimo da animiramo djevojčice. Trudimo se da popularišemo žensku košarku i stvorimo nove reprezentativke. Više od 300 djevojčica imaće priliku da prvi put igra košarku i biće veliki uspjeh ako veći dio njih ostane u tom sportu. Prošle godine su se pojavile nove igračice, a iz ove lige dobili smo čak i kadetske reprezentativke”, kazao je Vujičić.

On je najavio da je kompanija Bemaks za sve ekipe obezbijedila sportsku opremu, kao za seniorski tim, kako bi se djevojčice osjećale kao profesionalke.

U prvom kolu A grupe sastaće se: OŠ Radojica Perović – OŠ Marko Miljanov, OŠ Dragiša Ivanović – OŠ Mahmut Lekić, OŠ Štampar Makarije – OŠ 21.maj i OŠ Savo Pejanović – OŠ Oktoih.

Na startu slobodna je ekipa OŠ Maksim Gorki.

U grupi B u prvom kolu igraju OŠ Sutjeska – OŠ Niko Maraš, OŠ Branko Božović – OŠ Milorad Musa Burzan, OŠ Pavle Rovinski – OŠ Vladimir Nazor i OŠ Vlado Milić – Vuk Karadžić.

Slobodna je ekipa Božidar Vuković Podgoričanin.

Najčitanije