fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalTumbaković: Želimo pobjedu

Tumbaković: Želimo pobjedu


*
Podgorica, (MINA) – Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, kazao je protiv Srbije, kao i svakom meču, želi pobjedu, ali u okviru sportskih granica.

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu trećeg kola C grupe Lige nacija. Biće to ujedno prvi međusobni duel seniorskih nacionalnih timova od crnogorskog referenduma.

Tumbaković je kazao da će to biti takmičarska utakmicu, ali sa druge strane prijateljska i bratska. On je naglasio da je utakmica počela da se igra još u Lozani, kada su izvučene grupe, navodeći da obje strane nijesu željeli da se to dogodi.

“Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku. Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobjedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica“, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

foto: MIINA

On je istakao da se crnogorska rerezentacija priprema kao za svaku drugu utakmicu. “Pokušaćemo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvijek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice”, rekao je Tumbaković.

On je kazao da su Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić sjajni igrači i da će njihovo odsustvo biti veliki hendikep za Srbiju.

“Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Stefan Savić, ili da, ne daj Bože, ne igra Stevan Jovetić, rekao je Tumbaković.

On ni pred duel sa Srbijom nije želio da objavi sastav, navodeći da pred sjutrašnji duel ima mnogo više opcija nego u septembru.

“Želimo da idemo naprijed u igri, zahvaljujući jezgru igrača koji su u timu pokušavamo da zadržimo taj rast, iako nema ponekad standardnih. Da li ćemo igrati napadački – nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspjeti u tome – ne zavisi samo od nas. Pokušaćemo da navijače obradujemo, zadovoljimo”, kazao je Tumbaković.

Kapiten Jovetić kazao je da se oporavio od povrede i da je spreman za meč sa Srbijom. “Posljednju utakmicu u Monaku igrao sam 15-ak minuta, zatim normalno trenirao, spreman sam za meč”, kazao je Jovetić.

On je naglasio da je spremna i reprezentacija za utakmicu, navodeći da je iščekuju dugo.

“Daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svijetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Naravno, da će biti pravi spektakl, da će se uživati u fudbalu, da će to bude poslastica za navijače”, kazao je Jovetić.

foto: MINA

On je rekao da o Srbiji ima visoko mišljenje, ali da je najvažnije da crnogorske reprezentacija bude na nivou.

Jovetić je istakao da je Srbija odlična reprezentacija, sa mnogo dobrih igrača. “Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve. Poštujemo ih, ali im ne pridajem toliko veliku pažnju protivniku, mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat”, kazao je Jovetić.

On je rekao da će mnogo nedostajati Savić. “Čuo sam se sa njim, žao mu je, nedostajaće nam. Daćemo sve od sebe da odigramo i za njega”, rekao je Jovetić.

On je istako da je utakmica pod Goricom važna za ishod četvrte grupe C Lige nacija, ali nije odlučujuća.

“Poslije ove utakmice slijede još tri. U ovaj meč ulazimo sasvim normalno, idemo stepenicu po stepenicu, pa da vidimo šta će da bude”, kazao je Jovetić.

On smatra da je prednost Crne Gore stadion, navijači, zajedništvo i atmosfera. “Protiv nas nikome nije bilo lako”, kazao je Jovetić.

Crnogorski fudbaleri na startu novoformiranog takmičenja igrali su u Pleoštiju sa Rumunijom 0:0, dok su protiv Litvanije u Podgorici slavili 2:0.

Prema propozicijama, pobjednici četiri grupe C lige plasiraće se u plej-of, iz kojeg će najbolja selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...