fbpx
NaslovnicaMina SportTurnir u stonom tenisu i pikadu u Petnjici

Turnir u stonom tenisu i pikadu u Petnjici

Podgorica, (MINA) – Turnir u stonom tenisu i pikadu za osobe sa invaliditetom (OSI) biće održan 27. septembra u Petnjici, saopštio je organizator manifestacije.

Najavljeno je učešće oko 50 takmičara, članova lokalnih udruženja OSI iz Pljevalja, Nikšića, Rožaja, Berana i Podgorice.

Predsjednik petnjičke nevladine organizacije Lica sa invaliditetom, Denis Ramdedović kazao je da će turnir biti organizovan u cilju podrške licima sa invaliditetom da se što više uključuju u sva sportska i druga dešavanja.

„Cilj nam je da se kroz druženje takmičimo, a sve kako bi podstakli OSI da se uključuju u društveni život i bore za svoja prava i mjesto. Očekujem masovno takmičenje i radujem se što će Petnjica još jednom biti domaćin turnira. Proglasićemo najbolje u obje discipline, iako će pobjednici biti svi koji budu učestvovali“, kazao je Ramdedović agenciji MINA.

On je istakao da je turnir podržan sredstvima Opštine Petnjica.

Najavljen je, u cilju podrške udruženju i OSI iz Petnjice, dolazak predsjednika Paraolimpijskog komiteta Igora Tomića, crnogorskih sportista osvajača medalja na šampionatima Evrope i predstavnika Specijalne olimpijade.

Turnir, čiji su organizatori NVO Lica sa invaliditetom i Opština Petnjica, biće odigran u sportskoj sali osnovne škole Mahmut Adrović, a počeće u deset sati.

Najčitanije