fbpx
NaslovnicaMina SportU subotu Trofej Bara

U subotu Trofej Bara

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni međunarodni karate turnir, Trofej Bara biće održan u subotu, a okupiće oko 900 karatista iz 50 klubova i devet država regiona, saopštili su organizatori manifestacije.

Najavljeno je učešće karatista iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije, Slovenije, Rumunije i Kosova.

Saopšteno je da će takmičenje, 11. po redu, biti održano u svim starosnim kategorijama, u katama i borbama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Organizator je predvidio priznanja za sve pojedinačne i ekipne pobjednike u katama i borbama, najuspješnijeg takmičara i takmičarku, kao i za tri najuspješnija kluba u generalnom plasmanu.

Prema propozicijama, organizator turnira KK Bar, nastupa će van konkurencije.

Novčana nagrada za najbolji klub u generalnom plasmanu iznosi 500 EUR, za drugoplasirani 300, a za trećeplasirani 200 EUR.

Biće nagrađeni i osvajači medalja u apsolutnoj konkurenciji, za seniore i seniorke, sa po 200, 100 i 50 EUR.

“Potrudili smo se kao organizatori da takmičenje organizujemo na najbolji mogući način, kako bi takmičari koji dolaze iz regiona imali najbolje uslove za takmičenje i prijatno se osjećali u našem gradu”, kazao je direktor KK Bar Almir Cecunjanin agenciji MINA.

On očekuje masovno i kvalitetno takmičenje.

“Turnir će biti dobra provjera pred decembarsko Balkansko prvenstvo u Sloveniji za kadete, juniore i mlađe seniore i Evropsko prvenstvo u istom uzrastu, februara naredne godine u Budimpešti. Nadam se da ćemo se i ovog puta pokazati kao dobri domaćini”, kazao je Cecunjanin.

Početak turnira zakazan je za deset sati, a svečano će ga otvoriti presjednik opštine Bar, Dušan Raičević.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...