fbpx
NaslovnicaMina SportU utorak start Školskog sportskog raspusta

U utorak start Školskog sportskog raspusta

Podgorica, (MINA) – Manifestacija Školski sportski raspust zvanično će početi u utorak i trajaće mjesec, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Navodi se da je cilj realizacije programa da se, kroz besplatne sportske sadržaje u toku ljetnjeg školskog raspusta, uključi što veći broj djece osnovnih škola u programirane sportske aktivnosti.

“Da se kroz te aktivnosti razvije ljubav prema sportu, zdravom načinu života i aktivno provodi slobodno vrijeme. Svi zainteresovani osnovci mogu da se prijave kad god budu slobodni i da se pridruže”, rekla je samostalni savjetnik u sekretarijatu za sport Nela Tatar.

Ona je kazala da je planirano da se na pet lokacija u gradu sprovode sportsko-rekreativne aktivnosti, uz nadzor i koordinaciju profesora fizičkog vaspitanja.

“Te aktivnosti sprovodiće se mjesec, dva puta nedjeljno, po dva sata ujutro i poslije podne”, istakla je Tatar.

Ona je naglasila da će u ponudi, osim balon sala sa terenima za mali fudbal, biti i tereni za košarku i odbojku.

Kao i prošle godine u ponudi biće i Avanturistički park na Gorici.

“Sve ktivnosti biće sprovođene u balon sali Cross, kod Trim staze na Zlatici (srijeda i petak – od 8 do 10 i 18 do 20 sati), Kalezić na Zabjelu (utorak i četvrtak, od od 9 do 11 i od 18 do 20), balon sali OŠ Pavle Rovinski Stari aerodrom (utorak i četvrtak od 8 do 10 i od 18 do 20), kod OŠ Štampar Makarije, (utorak i četvrtak, od 8 do 10 i od 16.30 do 18.30) i na brdu Gorica (Avanturistički park, ponedjeljak, srijeda i petak, od 9 do 11)”, rekla je Tatar.

Ona je naglasila da se svi zainteresovani osnovci mogu javiti na tim lokacijama u navedenim danima i terminima.

“Sve informacije mogu se dobiti i u Sekretarijatu za kulturu i sport Podgorice na telefone 225-168 i 225-144 ili putem imejla [email protected]”, zaključila je Tatar.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...