fbpx
NaslovnicaMina SportUručena priznanja najboljima

Uručena priznanja najboljima

Podgorica, (MINA) – Svjetska asocijacija sportskih novinara (AIPS) uručila je u Lozani, prvog dana 82. Kongresa, nagrade najboljim sportskim novinarima u osam kategorija, u prvom izdanju AIPS Sport Media Awards.

Navodi se da nagrada predstavlja vrhunac sportskog izvještavanja i savremenog novinarstva u raznim oblicima – pisanju, videu, fotografiji ili zvuku.

Među nominovanima u kategoriji sportskog novinarstva iz Crne Gore bio je Miloš Antić iz Dnevnih novina.

Na Kongresu je bilo riječi i o takmičenjima sportista sa invaliditetom, a o problemima sporta i imigracije, odnosno sportskih aktivnosti s kojima se u izuzetno zahtjevnim okolnostima svakodnevno susreću sportisti iz Afganistana govorile su biciklistkinja Alizada Masomah i član Nacionalnog olimpijskog komiteta obve zemlje Samira Asghari.

Održani su sastanci kontinentalnih sekcija, predstavljen je Gvanžu, domaćin Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima ovog ljeta, kao i ruski grad Krasnojarsk, koji je domaćin zimske Univerzijade.

Uspješnu prezentaciju aktivnosti Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope imao je generalni sekretar te asocijacije Todor Brajković.

Foto: USNCG

Kongres je okupio preko 200 prestavnika iz 97 država, među kojima su i čelnici Udruženja sportskih novinara Crne Gore, predsjednik Veselin Drljević i generalni sekretar Todor Brajković.

Među gostima Kongresa, u uvodnom dijelu četvorodnevnog programa, bio je i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je istakao značajnu ulogu novinara u prezentaciji sportskih dogadjaja i promociji olimpizma i olimpijskih vrijednosti.

Najčitanije