fbpx
NaslovnicaCrna GoraVaterpolo reprezentaciji preko 200 hiljada EUR

Vaterpolo reprezentaciji preko 200 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada je danas iz tekuće budžetske rezerve opredijelila 202,5 hiljada EUR za premije Vaterpolo reprezentaciji koja je na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj osvojila bronzanu medalju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, od kada je novi Zakon o sportu u primjeni, Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za njene sportiste.

Iz Ministarstva su kazali da je novina da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima.

„Takođe, naši momci su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da ovim primjerom Vlada i Ministarstvo daju podsticaj sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

Shodno Uredbi o nagrađivanju, reprezentativci će dobiti po 15 hiljada EUR.

Najčitanije