fbpx
NaslovnicaMina SportViše od 50 OSI na turniru u Petnjici

Više od 50 OSI na turniru u Petnjici

Podgorica, (MINA) – Turnir u stonom tenisu i pikadu za osobe sa invaliditetom (OSI) u Petnjici okupio je oko 50 takmičara, članova lokalnih udruženja iz Pljevalja, Nikšića, Rožaja, Berana i Podgorice.

Rožajac Samet Pepić i Anica Gavrilović iz Pljevalja pobijedili su u pikadu, dok je u stonom tenisu slavila Marija Radenović iz Berana.

U revijalnom dijelu stonoteniskog turnira nastupali su i članovi podgoričkog stonoteniskog kluba OSI Luča.

Pepić je u pikadu slavio ispred Pljevljaka Momira Pavlovića i Stevana Jovića iz Nikšića.

Foto: MINA

Gavrilović je trijumfovala u konkurenciji Anide Ramović iz Rožaja i Zade Vlahovljak iz Pljevalja.

Na stonoteniskom turniru, iza Radenović, plasirali su se Ljiljana Čepić iz Pljevalja i Samet Pepić iz Rožaja.

Foto: MINA

Turnir u Petnjici otvorili su crnogorska paraolimpijka, Marijana Goranović i predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, koji su i pozdravili učesnike.

Foto: MINA

Organizator turnira, predsjednik petnjičke nevladine organizacije Lica sa invaliditetom, Denis Ramdedović kazao je da je ponosan što je u Petnjici prvi put organizovao manifestaciju OSI.

“Ponosan sam što smo u Petnjici ugostili jednu od najboljih crnogorskih paraolimpijki, koja je osvajala medalje na evropskim prvenstvima i učestvovala na Paraolimpijskim igrama. Hvala i čelnicima POK i Specijale olimpijade, Igoru Tomiću i Ivanu Radoviću na podršci, našim prijateljima iz lokalnih udruženja iz Podgorice, Berana, Nikšića, Bara, Rožaja i Pljevalja”, kazao je Ramdedović.

On je istakao da posebnu zahvalnost duguje opštini Petnjica i predsjedniku Samiru Agoviću.

Turnir, čiji su organizatori NVO Lica sa invaliditetom i Opština Petnjica, odigran je u sportskoj sali osnovne škole Mahmut Adrović.

Najčitanije