fbpx
NaslovnicaMina SportVojvodić: Borba za medalju na svakom takmičenju

Vojvodić: Borba za medalju na svakom takmičenju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Mijat Vojvodić kazao je da je motivisan i spreman da ove godine na svakom turniru ide do same završnice, navodeći da je konkurencija izuzetno jaka i da neće biti lako ostvariti zacrtane ciljeve.

On je istakao da će prvi nastup ove godine imati u subotu na turniru Premijer lige u Parizu.

Kataš Podgorice kazao je da tim takmičenjem nastavlja borbu za Olimpijske igre u Tokiju.

“Predolimpijska je godina koja je najzahtjevnija i biće potrebno uložiti dodatni napor, energiju i strpljenje kako bih bio bliže Tokiju. U proteklom periodu vježbao sam kvalitetno sa svojim trenerom Jugoslavom Bukilićem, motivisan sam i usmjeren na sebe. Spreman sam da idem do završnice svakog turnira, iako svjestan da je konkurencija izuzetno jaka”, rekao je Vojvodić agenciji MINA.

Privatna arhiva

On je naglasio da je ove godine akcenat stavljen na Evropsko prvenstvo u španskoj Gvadalahari.

“Očekujem da mogu da se izborim za borbu za medalju i samim tim se kvalifikujem za Evropske olimpijske igre koje će u junu biti održane u Minsku”, kazao je Vojvodić.

Privatna arhiva

On je podsjetio da će od ove godine biti primijenjen i novi format takmičenja.

“Žrijeb-kostur će biti zamijenjen grupama i bodovnim sistemom, koji će odlučivati pobjednika. To je kako za mene, ali i za sve ostale takmičare, nepoznanica, na koju cemo morati da se prilagodimo”, rekao je Vojvodić.

On je naglasio da najbolje karatiste svijeta, nakon Pariza, očekuje turnir u Dubaiju od 15. do 17. februara.

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...