Od danas obavezna upotreba zimske opreme

93
MikesPhotos (CC0), Pixabay

Podgorica, (MINA) – Upotreba zimske opreme obavezna je od danas do 31. marta sledeće godine, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Kako su dodali, upotreba zimske opreme za sva a vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu poput snijega, leda ili poledice.

Iz AMSCG je saopšteno da se u Crnoj Gori jutros saobraća po pretežno suvim putevima

Zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu Risan – Perast je, zbog izgradnje pješačke staze, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen. Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Zbog geodetskih radova na magistralnom putu Bar – Ulcinj, saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova na regionalnom putu Berane – Lubnice – Jelovica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog sanacije mosta Meljestak na magistralnom putu Podgorica – Kolašin promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.