Oprezna vožnja zbog nestabilnih vremenskih prilika

15
foto: MINA

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori zbog nestabilnih vremenskih prilika neophodna je oprezna voznja, poručili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) i ukazali da se na putevima gdje se izvode radovi saobraća uz izmijenjen režim voznje i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Intenzitet saobraćaj umjeren, tokom dana pojačan na frekventnim putevima.

Zbog rekonstrukcije puta Trubjela – Vilusi na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremenu obustavu, ne dužu od deset minuta.

Zbog rekonstrukcije puta Carevo – Rogami na dionici Rogami – Spuž odobreno je postavljanje saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja

Saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na magistralnim putevima Podgorica-Sotonići-Petrovac, Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-granični prelaz Sukobin i Podgorica-Cetinje-Budva zabranjen je svakog dana u sedmici, od 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Od 20 sati do 20 sati i 45 minuta do prolaska karnevalske povorke, zatvara se saobraćaja na putu Kamenari-Kotor, od otvorenog bazena do kružnog toka Škaljari radi organizacije i prolaska karnevalske povorke.