fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprezno zbog poledice na sjeveru

Oprezno zbog poledice na sjeveru

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori saobraća se po pretežno mokrim putevima, a u višim predjelima na sjeveru ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Upozorava se da magla smanjuje vidljivost po kotlinama i da ovakvo vrijeme pogoduje mogućim odronima.

Zimska opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz Auto moto saveza su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

Zbog izvođenja radova u sklopu sanacije mosta Meljestak na putu Podgorica – Kolašin zabranjen je saobraćaj za teretna vozila (ukupne mase preko pet tona); a za ostala vozila saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj se obustavlja od devet do 17 sati.
Noću se saobraćaj obustavlja od 22 do šest sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu Risan – Perast je, zbog izgradnje pješačke staze, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-20 dionica Berane-Petnjica, na lokalitetima Berane-Stjenice i Stjenice-Podvavde biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet do 12 sati i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Na regionalnom putu Berane-Lubnica-Jelovica zbog radova je promijenjen saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Najčitanije