fbpx
NaslovnicaServisne informacijePovoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas su povoljni uslovi za vožnju, a izuzetak su pojedini putevi na sjeveru gdje je vidljivost smanjena zbog magle.

Iz Auto moto saveza su kazali da na putevima gdje se izvode radovi saobraća se uz izmijenjen režim vožnje, uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Vožnju je, savjetovali su iz AMSCG-a neophodno prilagoditi vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Zbog rekonstrukcije puta Trubjela – Vilusi na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremenu obustavu, ne dužu od deset minuta.

Zbog rekonstrukcije puta Carevo – Rogami na dionici Rogami – Spuž odobreno je postavljanje saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Plužine-Trsa-Pošćenski kraj saobraćaj će biti totalno obustavljen od 11 do 14 sati.

Saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na magistralnim putevima Podgorica-Sotonići-Petrovac, Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-granični prelaz Sukobin i Podgorica-Cetinje-Budva zabranjen je svakog dana u sedmici, od 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Najčitanije