fbpx
NaslovnicaArhivaEPCG snabdjevač ranjivih kupaca

EPCG snabdjevač ranjivih kupaca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) biće snabdjevač električnom energijom posljednjeg izbora i ranjivih kupaca, odlučeno je na sjednici Vlade.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Informaciju o sprovedenom postupku javnog nadmetanja za izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdijevanje električnom energijom.

„Vlada je donijela Odluku kojom se za snabdjevača bira EPCG i prihvatila tekst Ugovora o povjeravanju poslova snabdijevanja“, navodi se u saopštenju.

Ranjivi kupci koji su zdravstveno i socijalno ugroženi, u skladu sa Zakonom o energetici, su domaćinstva u kojima žive osobe sa invaliditetom, posebnim potrebama ili lošeg zdravstvenog stanja kod kojih može nastupiti ugroženost života ili zdravlja zbog ograničenja ili obustave snabdijevanja i koja su u stanju socijalne potrebe utvrđene od organa državne uprave nadležnog za poslove socijalnog staranja.

Ranjivim kupcima koji su socijalno ugroženi smatraju se domaćinstva u kojima žive ocobe u stanju socijalne potrebe utvrđene od nadležne javne ustanove, odnosno organa državne uprave nadležnog za poslove socijalnog staranja.

Najčitanije