fbpx
NaslovnicaArhivaPoslanici opozicione partije otkazuju mandate

Poslanici opozicione partije otkazuju mandate

Tirana, (MINA) – Parlamentarna grupa najveće opozicione stranke u Albaniji, Demokratske partije, koja ima 43 poslanika u albanskoj skupštini, donijela je jednoglasnu odluku o otkazivanju poslaničkih mandata.

To je saopštio partijski lider Ljuljzim Baša poslije sjednice parlamentarne grupe, koja ga je ovlastila za preduzimanje daljih koraka, što podrazumjeva sazivanje sjednice najviših partijskih organa koji treba da potvrde usvojenu odluku, prenosi Tanjug.

“Parlamentarna grupa je donijela jednoglasnu odluku o otkazivanju poslaničkih mandata, jer je jedinstveno političko rješenje formiranje prelazne vlade, koja će sprovesti fer i slobodne izbore i na taj način odblokirati put Albanije ka Evropskoj uniji (EU)”, kazao je Baša.

Počasni predsjednik demokrata i bivši predsjednik i premijer Albanije Sali Beriša, koji je takođe poslanik, naveo je da je takva odluka, koja je prvi put usvojena u Albaniji, sa političkog ugla ekstremna, ali da je neophodna zbog političke situacije u državi.

Podršku takvoj odluci najveća albanska opoziciona stranka načelno je dobila i od drugih opozicionih partija u ujedinjenom opozicionom bloku.

Prošle subote u glavnom gradu Albanije održani su masovni protesti opozicije koje su prerasli u nasilje.

Opozicija optužuje aktuelnu vladu za kriminal i korupciju.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da neće podnijeti ostavku i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Albaniji.

Nakon masovnih opozicionih antivladinih protesta u Tirani, Rama je u intervjuu za italijanski “Korijere dela sera” kazao da za tim nema potrebe, jer smatra da je opozicija u dubokoj krizi i nije u stanju da politički izazove vladu.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...