fbpx
NaslovnicaArhivaRadunović: Poslanici Demokrata primili pune plate

Radunović: Poslanici Demokrata primili pune plate

Podgorica, (MINA) – Služba crnogorskog parlamenta isplatila je poslanicima Demokratske Crne Gore pune plate, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je kazao da je propaganda opasno oružje, koje se često okrene protiv onog koji misli da se svaka laž može plasirati kao istina, samo ako imate dovoljno novca da platite njeno reklamiranje.

“Demokratska Crna Gora je pokušala sa skrene pažnju javnosti sa tajnog sporazuma koji je napravila sa DPS-om, plasirajući grubu neistinu da im je Skupština ukinula plate “iz osvete”, kroz skupo plaćene promo tekstove u novinama i pravim malim bogatstvom sponzorisane objave na društvenim mrežama”, kaže se u izjavi Radunovića.

Prema njegovim riječima, nije problem medijsko, plaćeno, promovisanje političkih stavova, već želja da se zloupotrebom novca obmane javnost, kako bi činjenica da ste napravili politički dil iza leđa svih kolega iz opozicije, kao i ukupne javnosti, prošla neopaženo.

“Naravno, to je bilo nerealno očekivanje, jer niko ne može zaboraviti onako strastveno zastupanje predloga i interesa Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, od Željka Aprcovića, Luiđa Škrelje i ostalih poslanika DPS-a”, kazao je Radunović.

Radunović je podsjetio da je zbog štetnosti potencijalnog uvođenja ovakve prakse u javni život Crne Gore, na skupštinskom zasijedanju 23. avgusta, javno ponudio Aleksi Bečiću pola svoje plate, ukoliko se ispostavi da je plasirana informacija oko ukinutih plata – tačna.

“Danima sam ga podsjećao na ponudu, nudeći mu da prizna grešku, kao čovjek, a ja bih prekinuo sa podsjećanjem javnosti i izbrisao sve objave. Kako se on do juče, kad je služba Skupštine izvršila uplatu poslanicima, nije oglasio sa izvinjenjem javnosti, iznosim materijalni dokaz da su Demokrate svjesno, znači s jasnom političkom namjerom, pokušale da prevare javnost”, navodi Radunović.

On je medijima dostavio kopije isplatnih lista, na kojima se vidi da su poslanicima Demokrata, 28. avgusta, isplaćene plate, u neto iznosima od 1.154 do 1.446 EUR.

Najčitanije