fbpx
NaslovnicaArhivaSaobraća se po suvim putevima

Saobraća se po suvim putevima

Podgorica, (MINA) – Na većini crnogorskih puteva saobraća se po suvim putevima, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) i upozorili na povremeno jak vjetar, kao i na mjestimični snijeg na sjeveru.

Oni su dodali da uslijed izuzetno niskih temperatura poledice ima u svim zonama gdje su mokri putevi.

“Duž klisura i usjeka moguća je pojava odrona. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise”, kazali su iz AMSCG..

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz AMSCG su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

Saobraćaj na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi zbog rekonstrukcije preusmjeren je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a biće obustavljen za vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na tom putu za praznike neće biti obustave saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Ulcinj – Krute saobraća se jednom trakom.

Zbog radova na mostu Meljestak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu Lubnice-Jezerina zbog radova je promijenjen saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...